Armand Sag
 // Curriculum Vitae
 // Artikelen
 // Papers
 // Interviews
 // Media
 // Verwijzingen
 // Contact
 
Link
 

 

Home
   
 

Academisch achtergrond
Drs. Armand Sag is geboren en getogen in Utrecht waar hij in 1984 ter wereld kwam. In 2004 rondde hij een propedeuse Lerarenopleiding Geschiedenis en Staatsinrichting af met het predikaat 'met zeer veel genoegen' aan de Hogeschool Utrecht. In 2008 studeerde hij vervolgens af aan de Universiteit Utrecht in de bacheloropleiding Geschiedenis met het predikaat 'met veel genoegen' en de minoropleiding Turkologie 'met lof'. Zijn bachelorscriptie ging over de Janitsaren van het Osmaanse Rijk in de periode 1425 tot 1550. In 2009 rondde hij de masteropleiding Internationale Betrekkingen af met het internationale 'upper class'-predikaat aan de Universiteit Utrecht. Zijn masterscriptie had als onderwerp de opkomende internationale betrekkingen tussen Nederland en Turkije vanaf 1612. Hiermee werd zijn specialiteit en expertise: Turkse Geschiedenis.

Wetenschappelijke carrière
In 2010 richtte Armand Sag op 25-jarige leeftijd het Instituut voor Turkse Studies op; waar hij momenteel als bestuursvoorzitter en senior onderzoeker fungeert. In de hoedanigheid van senior onderzoeker richt hij zich vooral op kwesties rondom Turkologie, Turkse geschiedenis en de internationale betrekkingen van Eurazië (specifieker: de Balkan, de Kaukasus, Centraal Azië, het Midden-Oosten en de Turks-Nederlandse betrekkingen). Binnen het insituut werkt hij ook als hoofdredacteur van het door hem opgerichte academische journaal 'International Review of Turkish Studies', welke door het Instituut voor Turkse Studies gepubliceerd wordt. Tevens is hij als Ph.D.-fellow bezig met zijn promoveeronderzoek over de Balkan (1908-1923); in het bijzonder de Balkan Oorlogen van 1912-1913. Hiervoor was hij van 2008 tot 2010 verbonden aan Museum Turkije-Nederland te Hoorn als historicus, waarnaast hij geregeld les gaf op de Universiteit Utrecht gedurende zijn masteropleiding.

In december 2010 voltooide hij zijn debuutboek 'Historie en meer; overpeinzingen van een historicus', welke vanaf 22 april 2011 uitkwam. Thans is het boek te koop in alle grote boekhandels alsmede op internet te bestellen via onder andere Bol.com. Zijn tweede boek betreft een in december 2011 geschreven bijdrage aan de bundel 'Omwentelingen in het Midden-Oosten: Perceptie en Gevolgen' uitgebracht onder redactie van historicus Dr. Perry Pierik bij Uitgeverij Aspekt op 22 mei 2012. Naast Armand Sag hebben onder andere oud-premier van België Guy Verhofstadt, oud-premier van Nederland Dries van Agt, oud-minister van Nederland Laurens Jan Brinkhorst en Turkije-kenner Maurice Becker een bijdrage geleverd aan het redactionele boek. Het boek is momenteel te koop in alle grote (digitale) boekwinkels, inclusief Bol.com. Op 10 oktober 2013 kwam zijn derde boek 'Leergrammatica van het Turkije-Turks' uit, welke thans als lesboek (onder andere op Nederlandse universiteiten) wordt gebruikt. Het boek is overal te koop. Zijn vierde boek is tevens zijn eerste Engelstalige boek en heeft de titel 'Nation-building and historiography in modern Turkey: Anatolia, the Balkan and geographical emphasis'. Dit boek kwam uit op 24 december 2015 en is te koop in alle grote boekwinkels. Zijn vijfde boek is een bijdrage aan de bundel 'Erdoğan: Perceptie, Reflectie, Analyse' (Uitgeverij Aspekt, zomer 2017). Voor een completere lijst van de wetenschappelijke publicaties van Armand Sag, gelieve hier te klikken.

Naamsbekendheid
Als algemeen bestuurslid was Drs. Armand Sag verbonden aan Saluti: Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie van de Gemeente Utrecht tussen 2011 en 2014. Daarnaast schrijft hij momenteel in het Turks voor zijn wekelijkse column 'De actualiteit van Europa' ['Avrupa Gündemi' in het Turks] voor de Academy for International Politics ['Uluslararasi Politika Akademisi' in het Turks]. Tevens heeft hij een maandelijks column, genaamd 'Mijn overpeinzingen' in Platform Maandblad waar hij in het Nederlands zijn schrijfkunsten vertoont. Voorts schrijft Armand Sag incidenteel een artikel omtrent internationale betrekkingen voor Volkskrant, NRC Next, Utrechts Stadsblad en het nieuwsportaal Alles In Perspectief.nl, waar hij van 2010 tot 2012 tevens werkzaam was als hoofdredacteur.

Lees meer...

 

© Armand Sağ 2008 - 2016

Copyright ElaDesign (disclaimer)